MISSZIÓINK
Abhinavagupta dham

leányfalu, magyarország

Ez a legfiatalabb és egyben legdinamikusabban fejlődő misszió, mely két védikus szerzetes magyarországi
megjelenésével kezdődött, akik jelenlegi mesterünk kérésére érkeztek ide. A jóga-, kirtan-, és filozófiai órákon egyre nagyobb számban vettek részt, kezdetben Budapesten, majd az ország más városaiban is. Az
emberek általános nyitottsága a spiritualitásra kedvező kapcsolatok kiépítését tette lehetővé, és ennek
köszönhetően gazdagodott a közreműködéssel rendezett programok repetoárja. Az Indiai Nagykövetséggel
folytatott gyümölcsöző kapcsolat megannyi módon elősegítette a Dharma és a Jóga terjesztését. Egy
budapesti kis kutirából a misszió magja egy nagyobb rezidenciára költöztött, amit az tesz igazán különlegessé, hogy ez a Mélyentisztelt mesterünk legkedveltebb otthona és tartózkodási helye. Az erdő közelsége és csendje lehetővé teszi az eltávolodást, a nyugalom, az egészség, a tanulmányok, a meditáció és az imádság előtérbe helyezését. Az itt élő szerzetesek fő tevékenysége a Mesterükről és otthonáról való
gondoskodás, vagyis a Guru Jóga, a világi és a szerzetesi szangha, azaz a spirituális közösség bővítése, ezáltal a mesterről tanítványra szálló Védikus örökség, a Dharma megőrzése, fenntartása és továbbadása.

YOGALAYA ASHRAMA

RISikes, india

Indiában Védikus missziónkat két ashram képviseli. A Yogalaya Ashrama és Yoga Matha Rishikeshben. A Tilak Mandir egy gyönyörű fa belsővel díszített, egyedi stílusban épített templom. Elsősorban a Jóga és a Dharma tanításával foglalkoznak a misszió tagjai. A Yogalaya Ashramhoz tartozó hotel szállóvendégeinek és az ashram látogatóinak lehetőségük van a szerzetesek által tartott személyre szabott foglalkozásokon, tanításokon, kulturális programokon és a nyíltkörű vallásos ünnepeken, szertartásokon részt venni vagy a ¨Szerzetesi tapasztalatgyűjtés¨ program keretei között élhetnek rövidebb-hosszabb ideig a kolostorbeliekkel intenzívebben megtapasztalva az ashrami élet mindennapi életét. A Yoga Matha Ashrama elszigeteltebb környéken található, igazi vadregényes, hagyományos indiai ashram. Itt rátalálhatsz a ¨régi indiai ashramra¨. A modern és a hagyományos egy helyen. A hely valódi erejét az adja, hogy Swami Tilak hamvainak egy része itt található, melynek spirituális ereje segíti az igaz keresőt.
JÓGA ÉS DHARMA AKADÉMIA

Granada ÉS MADRID, spanyolország

Granadában és Madridban a Jóga és Dharma Akadémiák fő feladata a spiritualitás iránt érdeklődők életének megalapozása a Dharmában. Olyan felkészítést kaphatunk itt, melynek köszönhetően könnyebben felvehető az indiai illetve a magyarországi ashram ritmusa, ahol már mélyebben ismerkedhetünk meg a Jógával és filozófiai tanításokkal. A Jóga és Dharma Akadéniák fő koncepciója tehát a Dharmikus, harmónikus együttélés elsajátítása, ami nélkülözhetetlen hétköznapi életünkben és spirituális fejlődésünkhöz. Naponta Vyayam és Hatha jóga órákat, terápiákat, ájurvédikus konzultációkat tartanak a szerzetesek, továbbá konferenciákat és egyedi családias hangulatú programokat Mesterünk megtisztelő jelenlétével.

KAPCSOLAT

Abhinavagupta Dham, Leányfalu
Tel: +36 70 779 2135
Email: hungarysangha.vfs@gmail.com

KÖVESS MINKET!

MAGYAR REGISZTRÁCIÓS SZÁM:
01-09-0000083
TÁMOGATÓNK